Opublikowano Dodaj komentarz

Nie byłoby nic miłego w moim czasie, gdyby nie odrobina słodkości

GOFRY!!!
Prze­pis ten lubię ze wzglę­du na  pro­sto­tę i szyb­kość wyko­na­nia, a następnie
nie­zli­czo­ne wybu­chy rado­ści pod­czas konsumowania.
Skład­ni­ki:
2 szklan­ki mąki – naj­le­piej tortowej
2 szklan­ki mleka
2 jaj­ka
2 łyżecz­ki prosz­ku do pieczenia
Szczyp­ta soli
4 łyż­ki oleju
2 łyż­ki cukru
GOFRO­WI­NI­CA
Spo­sób przy­go­to­wa­nia ciasta:

Ubi­jam pia­nę z bia­łej jaja kurzego.
Doda­ję pozo­sta­łe skład­ni­ki w dowol­nej kolejności.
Mie­szam (mik­su­ję).
Spo­sób przy­go­to­wa­nia gofrów:
Wle­wam odpo­wied­nią ilość cia­sta na roz­grza­ną gofrownicę.
Pie­kę aż się zru­mie­nią lub jeśli mam taką potrzebę
zbrązowieją.
Spo­sób konsumpcji:
Dowol­ny!
Same gofry, gofry z cukrem pudrem, z bitą śmie­ta­ną, z
dże­mem, z owocami.
Na cie­pło lub na zimno.
PYCHA!
Pozdra­wiam
E.
Smacz­ne­go
 … Ory­gi­nal­ny wpis znaj­du­je się na sta­rej wer­sji moje­go blo­ga tutaj